perjantai 11. heinäkuuta 2014

#29 Näin tehdään: Raippa

Raippa on lyhyt (noin 60 cm), jäykkä piiska, jossa on usein päässä läppä. Ratsastaja napauttaa raipalla pohkeen taakse tai hevosen lavalle tehostaakseen pohjeapuja, jos hevonen ei reagoi. Raippaa saatetaan käyttää myös kurinpitoon esimerkiksi silloin, kun hevonen kieltäytyy hyppäämästä esteen yli; tällöinkään raipalla "hakkaamisesta" ei ole hyötyä, vaan tottelemattomuutta välittömästi seuraavan napautuksen tulisi riittää kertomaan hevoselle, ettei se toiminut halutulla tavalla.
 Teksti: Wikipedia 
Raippa on todellisuudessa erittäin helppo valmistaa itse, eikä aikaakaan kulu paljon.

Raipan tekoon tarvitset: Sakset, suoran kepin, ilmastointiteippiä (jos sitä ei ole saatavilla käytä kuvanmukaista valkoista teippiä tai maalarinteippiä), mustaa teippiä ja nahkaa (mitä paksumpaa sen parempaa).

Kieputa ilmastointiteippiä kepin päälle, niin että keppi peittyy.
Leikkaa kuvanmukaiset kappaleet nahasta.  Ylempi on käsilenkki ja alempi raipan "läpsytin". Läpsyttimen saat helposti leikkaamalla soikion, jossa on ulokkeet.
Taita läpsytin kahtia ja teippaa mustaa teippiä ulokkeiden päälle. Jatka kieputtamista niin kauan, kunnes tulee kohta johon haluat käsilenkin.
Valitse käsilenkille sopiva kohta...
...ja kiinnitä se mustalla teipillä kiinni. Katkaise teippi ja aloita kieputtaminen kohdasta, jossa on ilmastointiteippiä. Kieputa mustaa teippiä loppuun saakka, niin ettei missään näy ilmastointiteippiä.
Tadaa! Sinulla on valmis raippa! Eihän ollut vaikeaa?
Haluaisitteko ohjeita joihinkin muihin varusteisiin?

4 kommenttia:

 1. kiitti ohjeesta ja todellaki haluan lisää vinkkei.

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä ja ohjeita on tulossa :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä ja selkeä ohje! Täytyypä kokeilla kun täältä mökiltä kotiudutaan. :D Naruriimuun olisi kiva saada ohjetta jos mahdollista :)

  VastaaPoista
 4. Ois kiva saada lisää ohjeita tyylin riimuun!

  VastaaPoista